WeTransfer

Groepsproject CMD – visual designer / user researcher & teamcaptain

Het bedrijf WeTransfer dat bekent staat om het versturen van grote bestanden, heeft nog een aantal andere producten waaronder Paste en Collect. Daarnaast willen ze nog een andere tool bedenken die creatives ondersteunt. De producten die ze nu hebben zijn niet heel bekend maar dat maakt voor hen niet uit, ze willen er gewoon zijn voor hun klanten. Wij mochten een nieuw product voor WeTransfer gaan bedenken. Hier hebben we een semester de tijd voor gehad en die hebben we onderverdeeld in vier sprints.

“Wat is de volgende mogelijkheid voor Wetransfer om creatives te ondersteunen in hun werk met klanten door middel van een creative productivity product?”

Discover

 

Doelgroep– De doelgroep die we hebben gekozen zijn ui/ux designers in teamverband die werkdruk ervaren. We hebben hiervoor gekozen omdat de werkdruk steeds hoger wordt met online werken en daardoor willen we de werkdruk voor de designers verlagen.

 

Huidige situatie – De meeste programma’s die ook van WeTransfer zijn, slaan niet goed aan op hun gebruikers. Dit komt omdat ze niet weten dat ze ook nog andere producten hebben dan alleen bestanden versturen. Daarom weet het bedrijf nu niet wat voor andere tools ze willen gaan aanbieden.

 

Gewenste situatie – De situatie die wij willen creëren is een situatie waarin iedereen tijd voor zichzelf neemt. Door middel van een persoonlijke agenda gaan wij de designers rust momenten laten inplannen als het ze te veel wordt. De agenda kan inspelen op je gevoelens doordat je van tevoren je mood kan aangeven.

 


Deskresearch – We hebben onderzoek naar het bedrijf en concurrenten gedaan om te kijken wat voor tools ze al hebben en wat we beter dan de anderen op de markt kunnen doen. Hier is uitgekomen dat WeTransfer vijf producten heeft in totaal waaronder Sketch, Paste, Collect en WePresent. Ook zijn er verschillende meditatie en menstruatie apps die net als ons op gevoelens inspelen.

 

Onderzoek poster – Om onze inzichten uit de onderzoeken te delen met de opdrachtgever hebben we een onderzoek poster gemaakt. Daarin staan de belangrijkste gegevens, doelgroep en de onderzoeksvraag. 

Define

 

Creatieve sessie – De opdrachtgever gaf aan geen samenwerking of communicatie platform te willen dus hebben we een creatieve sessie gehouden om te gaan brainstormen over een nieuw concept.

 

Golden circle – Om het concept beter uit te leggen hebben we een golden circle gemaakt waarin staat, hoe het concept werkt, waarom en wat het concept is.

 

Design 

 

Prototype party – We hebben onze schermen getest bij medestudenten en docenten om feedback te krijgen. Hieruit hebben we veel bruikbare tips gekregen die we hebben aangepast voor de eindexpositie waarbij we een presentatie aan WeTransfer moeten houden.

 

User story map – Ik heb een user story map gemaakt om te kijken wat voor onderdelen onze agenda allemaal heeft.  Zo kon mijn team precies zien in welke release wat voor onderdelen erbij zouden komen. In het minimal viable product staan de elementen die er minstens in voor moeten komen om het te laten zien wat het doet. Ook hebben we elementen in de backlog gezet waar we geen tijd meer voor houden.

Conclusie

 
Wat heb ik geleerd?
Ik heb geleerd om een semester lang aan een project te zitten want normaal deden we dat in een kwartaal. Wel vond ik het lastig omdat we geen duidelijke deadlines hadden. Ook had mijn team weinig motivatie dus ging het in het begin niet heel soepel. Nadat ik de touwtjes in handen nam door de leiding te nemen door middel van iedereen op de hoogte houden en een planning te maken, verliep alles weer goed. Dus het daagde mij uit om een team te sturen terwijl ik niet van mijzelf had verwacht dat ik die leiderschap in mij had.