SeaGoodies

Individueel project – researcher 

Tijdens de Engelstalige minor Designfull Innovation ben ik bezig met een individueel project over hoe ik bioplastic kan maken. Dit project loopt tot eind januari 2024. Dus deze pagina is nog onder constructie.

 

“How might introduce seaweed to small businesses as an alternative to plastic?”

Volgens het Mendel ontwerpproces ben ik te werk gegaan. Zo ben ik begonnen met de discover fase, reframe, envision en vervolgens de create fase die telkens opnieuw belopen werden naarmate er nieuwe inzichten kwamen. 

Na enig onderzoek te hebben gedaan, ben ik erachter gekomen dat ik bioplastic wil maken in de vorm van een tas om plastic vervuiling tegen te gaan en een circulaire economie te ontwikkelen.

 


Voor dit product heb ik een moodboard ter visualisatie gemaakt. Ook heb ik een business model canvas en user journey uitgewerkt om mijn innovatie beter te begrijpen. 

Tijdens deze minor heb ik meerdere keren mini exposities, presentaties en dragon den's gedaan om feedback van experts, docenten en medestudenten te vergaren. 

Voor het prototype heb ik meerdere iteraties gemaakt. Om te starten met een groen tasje dat een tas van zeewier moest voorstellen. Als mid fidelity prototype heb ik het proces laten zien van zeewier naar gel en van gel naar een tas. Momenteel ben ik bezig met een high fidelity prototype. Hiervoor heb ik experts gesproken die mij recepten heeft gegeven om bioplastic te maken. Dit proces van bioplastic maken wil ik graag tentoonstellen bij mijn eind expositie.

 


Mijn innovatie wil ik testen op verschillende vlakken. Zo moet het afbreekbaar zijn, stevig, waterproof en hitte bestendig zijn.